Učenice iz Slavonskog Broda optužile nastavnika da ih je dirao i slao im poruke

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

UČENICE osmog razreda Osnovne škole Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu prijavile su svojoj razrednici da ih je jedan od nastavnika neprimjereno dodirivao i gledao te im upućivao neprimjerene poruke. Slavonskobrodski Plus Portal javlja da učenice navodno imaju dokaze za svoje tvrdnje. 

Roditelji, koji su željeli ostati anonimni, potvrdili su kako je razrednica hitno reagirala na navode učenica i odmah o svemu informirala školsku stručnu službu i ravnateljicu. Ravnateljica je potom slučaj prijavila svim nadležnim službama. Plus Portal neslužbeno doznaje kako je optuženi nastavnik priznao sve osim toga da je ostvario fizički kontakt s učenicima.

Predaje u još jednoj školi

Nastavnik je tijekom jučerašnjeg dana navodno doveden u prostorije Policijske uprave brodsko-posavske. Optuženi nastavnik predaje u još jednoj osnovnoj školi, ali tamo ne postoje slične prijave protiv njega. S obzirom na to da su učenice maloljetne, policija i škola vrlo su šture u davanju informacija o slučaju. 

"Možemo tek potvrditi kako smo zaprimili dojavu škole. U tijeku je provođenje izvida i istraživanja pa ćemo tek onda više znati o čemu se radi u konkretnom slučaju. Riječ je, između ostalog, o maloljetnim osobama pa ionako ne možemo ići u detalje", priopćio je policijski glasnogovornik Tomislav Kovačević. 

Pročitajte više