UČENICI OSJEČKE GIMNAZIJE GAUDEAMUS PROSLAVI DAN ŠKOLE U TIKVEŠU

Učenici, profesori i roditelji prvi osječke privatne Gimanzije Gaudeamus proslavili su danas Dan škole u Tikvešu u Kopačkom ritu gdje su prije dvije godine uredili jedan objekt za odvijanje škole u prirodi.

Objekt su školi na korištenje dale Hrvatske šume, a Gimazija Gaudeamus u obnovu i opremanje je uložila 100 tisuća eura. "Objekt je namijenjen nastavi u prirodi i to ne samo za naše učenike već za sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj i inozemstvu", kazao je Saša Šakić, osnivač Gimnazije. Dodao je kako postoji veliko zanimanje u inozemstvu za boravak njihovih učenika u tom objektu gdje se nastava iz humanističkih predmeta odvija na poseban način.

Objekt je veličine 400 četvornih metara uz 3000 četvornih metara uređenog vanjskog prostora u Tikveškoj šumi, namijenjenog za održavanje raznih aktivnosti i nastave u prirodi.

Prva i jedina privatna gimnazija u Osijeku osnovana je prije sedam godina. Trenutačno je pohađa 50 učenika, a za još 70 djece u dobi od tri do osam godina Gimnazija organizira razne integralne programe, poput učenja stranog jezika, informatike, dječju igraonicu i sl.

Posebno važnim ravnateljica Gaudeamusa Gordana Beessman ocijenila je plaketu "Škola bez droge" koju su dobili kao jedina škola u Osječko-baranjskoj županiji od Centra za prevenciju ovisnosti. Ta je škola prva u Hrvatskoj uvela testiranje svojih učenika na drogu. Prvo testiranje je otkrilo da se troje učenika drogira, a četiri testiranja nakon toga pokazala su da učenici te škole ne uzimaju drogu. Prilikom upisa u školu roditelji moraju potpisati suglasnost da dozvoljavaju da se njihova djeca bez najave povremeno testiraju na drogu, kazao je Šakić.

U sklopu današnje proslave Dana škole u Tikvešu, Slavko Rasberger, direktor ATP teniskog turnira u Umagu, predstavio je umaški turnir te održao predavanje o organizaciji ATP turnira.

(Hina) xvs yln

Pročitajte više