VIDEO Udruga AAA prikazala snimku sukoba s Miladinom: Čekao je sa šipkama, bijesan zbog rješenja Grada

Foto i video: Index

UDRUGA Adria Art Annale prikazala je danas u svom prostoru u Dioklecijanovoj ulici snimku sukoba s bivšim Hajdukovcem Darkom Miladinom. Zbilo se to u subotu u prostoru koji je nekad koristila udruga, a kojom već šest mjeseci gospodari Miladin uz suglasnost Grada Splita i odobrenje udruge. Miladin je nakon sukoba završio u bolnici, a predsjednik Udruge Antej Jelenić i aktivist Radničke fronte Zoran Burić u policiji.

"Sam napad je predstavljen kao da smo mi upali i namlatili Miladina, no ovaj video dokazuje da je to još jedna u nizu laži kojima se služe on i njegova ekipa. U videu se vidi da je ulaz blokiran nizom čeličnih šipki, vidi se i da Miladin stoji iza vrata i čeka sa šipkama u rukama. Vidi se i da je moj mobitel zdrobio šipkom. Burić je otišao tamo izvući mobitel, čuli smo zapomaganje jer je Miladin i dalje imao šipke u rukama. Upotrijebio ih je za napad na Zorana Burića. Ja sam se popeo da ga spasim. U tom okršaju Miladin je bio potpuno izbezumljen, jer je primio dopis Grada da mora vratiti prostor u prvobitno stanje. Nitko o tome nije bio obaviješten. To je jedan od razloga zašto je bio bijesan. Kada sam se popeo gore, nasrnuo je i na mene, bacio me na pod, počeo me gušiti i držati za kosu. Jedna totalno sumanuta situacija. Morao sam uzvratiti minimalno koliko je bilo potrebno da se izvučem iz te situacije", kazao je Jelenić. 

Policija tražila maksimalnu kaznu

Policija je inače za njega i Burića zatražila maksimalnu kaznu od 30 dana zatvora, a tražili su i da ih Prekršajni sud odmah smjesti u zatvor na osam dana. Jelenić i Burić pušteni su nakon saslušanja pred sucem.

"Začuđeni prijavom, išli smo odmah u policiju da pitamo zašto nije podnesena prijava protiv Miladina. Rekli su nam da će biti prijavljen, ali budući da je u bolnici, potpuno onesposobljen, rekli su da će pričekati", kaže Jelenić. 

Jelenić: Nema trgovine

Novinare je zanimalo bi li se išta promijenilo da su znali da je Grad Split izdao Miladinu rješenje o zabrani daljnjih radova i nalog da prostoriju vrati u prvobitno stanje, dakle, da ukloni zid koji je sazdao u vratima. Rješenje je, naime, izdano još prije šest dana, a sukob je eskalirao tri dana poslije.

"Niz je pitanja zašto mi nismo obaviješteni o rješenju Grada. Možda bi se i mi drugačije postavili. Grad je zapravo dugo šutio, mi smo još u veljači imali saznanja da oni ne namjeravaju vratiti prostoriju. Radnici su nam rekli da će Miladin kupiti i ovu prostoriju. Gradu smo objasnili saznanja, nikakvo očitovanje nismo dobili, tražili smo sastanak s pročelnikom Ivicom Pavićem. On nas je uporno odbijao. Početak priče je najsimptomatičniji. Pavić mi se požalio da mu Miladin dolazi svaki dan. "Ajmo mi njemu dat tu sobu, raspisat ćemo natječaj, ti ćeš dobiti prostor od Kuštre", rekao mi je. Jasno sam mu rekao da nema govora o trgovini za koju on nas danas optužuje u novinama.

 

Pročitajte više