Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca podupire Apel za istinu o Domovinskom ratu

UDRUGA hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.1991. podupire Apel za istinu o Domovinskom ratu koji je Hrvatskom saboru i Vladi uputila skupina hrvatskih intelektualaca, ističe se u današnjem priopćenju Udruge.

Uvjereni smo da će Hrvatski sabor i hrvatska Vlada iznaći pravi način obraniti dostojanstvo Domovinskog rata i njegovih sudionika ne prihvaćajući monstruozne optužbe iznesene u optužnici protiv hrvatskih generala vitezova Domovinskog rata kao i samog Domovinskog rata, ističe se u priopćenju, koje je potpisao predsjednik Udruge Juraj Njavro.

Tridesetak potpisnika Apela za istinu o Domovinskom ratu pozvalo je Hrvatski sabor, Vladu i javnost da se istinom o Domovinskom ratu i suvremenoj hrvatskoj povijesti suprostave "lažnim haaškim optužnicama da Hrvatska počiva na zločinačkom pothvatu i da je bila agresor u BiH".

Od Vlade traže osnivanje dokumentacijskog centra o Domovinskom ratu koji bi prikupljao i čuvao građu iz suvremene povijesti, a od Ministarstva znanosti da potakne i financira nacionalni program istraživanja Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države. Od Ministarstva obrane traže da promiče identitet i štiti dignitet Hrvatske vojske.

Među potpisnicima Apela su Miroslav Tuđman, Zdravko Tomac, Davor Domazet, Dražen Budiša, Franjo Gregurić, Zlatko Mateša, Nikica Valentić, Bosiljko Mišetić i drugi.

Pročitajte više