Udruga iz Makarske objavila fotku stradale mačke: "Ako ovako slavite, bolje nemojte"

Foto: Udruga Šapama od srca - Makarska

Udruga Šapama od srca - Makarska podijelila je na Facebooku fotografije ozlijeđene mačke, koja je, prema njihovim riječima, stradala zbog korištenja pirotehnike. Istaknuli su kako je mačka uginula zbog zadobivenih ozljeda. 

"Nemamo adekvatnih riječi za izraziti našu zgroženost jučerašnjim događajem u Makarskoj u kojem je malena maca izgubila svoj život. Dobra, umiljata, mazna i kastrirana kvartovska maca koja je obilazila dvorišta u susjedstvu za pokoji zalogajčić jučer je postala žrtva nečijeg bolesnog uma. 

Nakon dojave i pregleda u Makarskoj zbog težine ozljeda macu smo odveli odmah za Split, no nažalost nije joj bilo spasa. Maca je imala velike rane i ozljede kože i potkožja perianalnog područja uz obilno krvarenje, te trpjela nesnosne bolove", poručili su. 

Traže pomoć kako bi došli do počinitelja

"Zbog sumnje da je ozljeda uzrokovana rukovanjem pirotehničkim sredstvima podnijeta je kaznena prijava PP Makarska. Molimo ukoliko netko ima bilo kakve informacije koje bi nas dovele do počinitelja da nam se javi. Maca je boravila u Ulici put Mlikarica.

Ako je ovo način na koji slavite Božić, molimo vas jednostavno nemojte ga slaviti. Želimo samo pravdu i da netko odgovora za ovako okrutan čin naspram jednom nedužnom živom biću", naglasili su iz Udruge. 

Pročitajte više