Udruga napala sutkinju zbog izjave o djeci koja su seksualno zlostavljala mačku

Screenshot: Provjereno/Nova tv

POKRET ZA ŽIVOTINJE reagirao je na izjavu Lane Peto Kujundžić, sutkinje Visokog kaznenog suda i predsjednice Udruge obiteljskih sudaca, koju je dala vezano uz događaj seksualnog iživljavanja maloljetnika nad mačkom i na kraju njenog brutalnog usmrćivanja.  

Podsjetimo, iz udruge Sklonište dobrote došli su u posjed snimke iz međimurskog romskog naselja na kojoj se vidi kako dječak seksualno zlostavlja mačku. Sve snima odrasla osoba, a na snimci se vidi i više djece koja sve gledaju i smiju se. 

''Djeca uvijek eksperimentiraju" 

Iz Udruge su sve prijavili policiji koja je privela maloljetnika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Peto Kujundžić je kazala kako ovakvo ponašanje, koliko god bilo šokantno, među maloljetnicima nije neuobičajeno.  

''Djeca uvijek eksperimentiraju i eksperiment od seksualnosti do nekakve agresivnosti i do lošeg ponašanja prema životinjama je nešto što oni iskušavaju, traže se, nisu sigurni što žele ili ne žele, a pogotovo kada su u skupini'', rekla je. 

Pokret za životinje: To nije loše ponašanje, već kazneno djelo 

Iz Pokreta za životinje poručuju kako seksualno iživljavanje i usmrćivanje životinje nije loše ponašanje, već kazneno djelo zlostavljanja životinje. Dodaju kako su zgranuti samim događajem i zaprepašteni ovakvom izjavom sutkinje. 

"Očekujemo da će počinitelji i sudionici kaznenog djela biti procesuirani sukladno Kaznenom zakonu RH, čl. 205., te primjereno kažnjeni, a sutkinja po hitnom postupku razriješena svoje dužnosti i funkcija koje obnaša. U nadi da kroz par godina nećemo pročitati u Crnoj kronici da su počinitelji ovog kaznenog djela počinili još gnjusniji zločin, javno dajemo svoj glas za životinja spas", kazali su. 

Pročitajte više