Udruga navijača: Ukrali su nam transparente i reketarili nas za 25 tisuća kuna!

ZAGREBAČKA policija izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare kako je jučer u Sesvetama uhitila ukupno 85 navijača Dinama, odnosno preduhitrila sukob s drugim navijačkim frakcijama BBB-a.

Kod navijača su pronađene teleskopske palice i bokseri, a iz policije navode kako je razlog planiranog obračuna razmimoilaženje u mišljenjima između navijačkih udruga. Policija je istragom utvrdila kako su pripadnici dviju frakcija odlučile napasti treću zato što sesvetska udruga posjećuje Dinamove utakmice, a dvije druge udruge ih bojkotiraju.

Iz policije kažu kako ne znaju ništa o tome da bi povod za sukob mogla biti krađa transparenata i zastava u vlasništvu jedne navijačke udruge iz skladišta na maksimirskom stadionu.

Policija je obavila obavijesne razgovore sa navijačima te su većinu pustili kućama, a troje ih je zadržano. Radi se o osobama starosti 32, 23 i 22 godine kod kojih su pronađene palice i bokseri te suzavac i koji su od ranije poznati policiji. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Među navijačima se, međutim, priča sasvim druga priča. Povod planiranom sukobu bila je krađa transparenata i zastava iz skladišta na maksimirskom stadionu.

Udruga navijača: "Ukrali su nam transparente i reketarili nas za 25 tisuća kuna!"

"Prije deset dana ukrali su nam transparente ispod južne tribine. Tražili smo ih mirnim putem natrag, ali su nas tada krenuli reketariti da im isplatimo 25 tisuća kuna.", rekao je za Index jedan od neformalnih šefova Udruge navijača Dinama, koja mjesecima ratuje s izvršnim dopredsjednikom i bojkotira klupske utakmice te tvrdi kako iza svega stoje Mamićevi ljudi.

Iako se u prvim policijskim izvještajima spominjalo kako se radi o frakcijskom obračunu, ova je verzija samo djelomično točna. Među uhićenima su samo pripadnici Udruge kojima se, doduše, pridružila i frakcija "No profit", s kojima su namjeravali zajednički isposlovati miran povrat ukradenih transparenata.

Dinamovi fanovi iz Draškovićeve tvrde da je upravo pod kontrolom Mamićevih ljudi skupina sumnjivih sesvetskih likova i kamatara prije desetak dana provalila pod tribinu i ukrala transparente, što iz Udruge nisu prijavili policiji jer su s njom u  kontinuirano lošim odnosima.

Pokradena skupina dobila je informaciju da su transparenti u prostorijama HVIDR-e u Sesvetama, a kako su odbijali isplatiti traženih 25 tisuća kuna, prije tjedan dana uputili su se na dogovor.
"Tamo su nas ismijali i pred nama repetirali pištolje", tvrde u Udruzi navijača.

Sljedeća, pokazalo se kobna, pregovaračka runda trebala se zbiti sinoć, no kad su se pripadnici Udruge i frakcije No profit uputili u Sesvete, suparnici su im smjestili "navlakušu", prijavili ih policiji koja je potom uhapsila 85 ljudi. Svi su potom pušteni osim trojice.

Kako Index doznaje, tzv. sovićevci, frakcija koja ne inzistira na odlasku Zdravka Mamića i ne bojkotira utakmice, nije sudjelovala u sukobu, već samo skupina likova oko jednog bivšeg navijačkog vođe, kojima je najvažniji detalj u biografiji pozamašan broj kaznenih prijava. No, na policiji je da tek utvrdi koliko je vjerodostojna priča navijača iz Draškovićeve, koji tvrde da je svemu kumovalo reketarenje za novac zbog krađe transparenata.

Pročitajte više