Udruga obespravljenih državnih službenika: Domjanović samovoljno slao dopise

UDRUGA obespravljenih državnih službenika, namještenika i građana priopćila je danas da dopise Vladi, Hrvatskom saboru i MUP-u, koje je u njezino potpisao potpredsjednik Udruge Nikola Domjanović, nije poslala Udruga, nego Domjanović samovoljno, bez znanja predsjednika, Izvršnog odbora i Skupštine Udruge.

Domjanović je potpisao tri dopisa u kojima, djelujući u ime Nezavisnog sindikata policije i Udruge obespravljenih državnih službenika i namještenika, optužuje za kriminal Stipu Čačiju (novoimenovana pomoćnika ministra unutarnjih poslova i tjelesnog čuvara premijera Ive Sanadera) i još neke osobe.

Domjanović je u tim dopisima također optužio bivšu Vladu, tvrdeći da je "pod krinkom preustroja MUP-a i racionalizacije policije izvršila čistku branitelja policajaca iz MUP-a", navodi se u priopćenju Udruge.

Tijela Udruge su nedvojbeno utvrdila da je Domjanović 2002., 2003. i u početku 2004. kao potpredsjednik Udruge samovoljnom, bez njihova znanja i u ime Udruge slao dopise, predstavke, i pritužbe državnim tijelima. Time je Domjanović prekršio odredbe Statuta Udruge i narušio joj ugled, pa će protiv njega biti pokrenut postupak isključenja iz Udruge, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge Ivan Turkalj.

Turkalj se u osobno ime i u ime svih članova Udruge ogradio od takvih pojedinačnih istupa i Domjanovićeva istupa, jer smatra da štete daljnjem dijalogu Vlade, MUP-a i Udruge u pronalaženju rješenja u zbrinjavanju još velika broja policijskih službenika.

Pozdravljamo svaku inicijativu i potpuno podupiremo novu Vladu i ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića za ponovan prijam u sastav MUP-a svih policijskih službenika koji za to nemaju zakonskih zapreka, ističe se u priopćenju Udruge obespravljenih državnih službenika, namještenika i građana Republike Hrvatske.

Pročitajte više