Udruga Tigar zasebno obilježila 12. godina pogibije Josipa Jovića

Udruga "Tigar" iz Rakitja zasebnim je skupom na Plitvicama obilježila 12. obljetnicu sukoba srpskih paravojnih postrojba s hrvatskim policajcima i pogibiju prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića.

Skup Udruge Tigar počeo je sat vremena nakon skupa koji je organiziralo Ministarstvo unutarnjih poslova, a okupio je oko 200 predstavnika braniteljskih udruga antiterorističkih postrojba, specijalnih policajaca i sudionika akcije na Plitvicama.

Predsjednik Zajednice udruga poginulih branitelja iz Domovinskog rata Mario Marota rekao je da je "sramotno što se danas branitelji pribijaju na stup srama i proglašavaju zločincima".

"Dobili smo Domovinski rat ali gubimo bitku od onih koji nisu bili s nama", rekao je Marota. Dodao je da se nada da "tako neće biti još dugo".

Umirovljeni brigadir Ivan Rašić, član Udruge "Tigar" prisjetio se pripadnika antiterorističke postrojbe Lučko Mirka Norca i drugih branitelja koji su, po njegovim riječima, nepravedno zatvoreni ili optuženi. Poručio je hrvatskim vlastima da će se branitelji koji su stvorili hrvatsku državu boriti za svoja prava na demokratski, miran i nenasilan način.

Predsjednik Udruge "Tigar" Pero Bajan istaknuo je da su pripadnici njihove postrojbe aktivno sudjelovali u obrani Hrvatske i obvezao se da će ubuduće obilježavati i štititi vrijednosti Domovinskog rata.

Ravnatelj Policije Ranko Ostojić nije želio komentirati zaseban skup Udruge Tigar.

(Hina) mp ln

Pročitajte više