Udruga za društveni razvoj nezadovoljna reakcijama nadležnih službi na slučajeve korupcije u gradu Zagrebu

UDRUGA "Partnerstvo za društveni razvoj" nezadovoljna je kako nadležne službe reagiraju na slučajeve korupcije u Gradu Zagrebu, koje je udruga objavila prošli tjedan, a na današnjoj konferenciji za novinare objavila je još jedan slučaj za koji također tvrdi da je riječ o korupciji.

Predsjednik udruge Munir Podumljak rekao je da imaju 11 dokumenata iz kojih je, kako tvrdi, razvidno da su građevinska poduzeća "Ivar" i "Ining", uz pomoć bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i drugih, došla na nezakonit način do vrlo vrijednih poslova. Podumljak, uz ostalo, tvrdi da je Milan Bandić, u vrijeme dok je bio gradonačelnik, "poduzećima Ivar i Ining proglasio važećima ugovore koje je 1998. poništila Marina Matulović Dropulić kao tadašnja gradonačelnica te je ta poduzeća oslobodio plaćanja kamata zbog prethodno neplaćenih dugovanja i time je nanesena šteta gradu u višemilijunskom iznosu".

Udruga stoga od Državnog odvjetništva traži da proglasi nevažećima sve ugovore između Grada i tih poduzeća, a od Gradskog poglavarstva traže istragu te da se dokumenti o tom slučaju javno objave, naglasio je Podumljak. Tvrdi da USKOK i Državno odvjetništvo već sedam mjeseci imaju te dokumente, ali se zasad nisu očitovali.

Kako je Podumljak na prethodnim konferencijama za novinare već optuživao gradske čelnike za korupciju, na novinarski upit o najavljenim tužbama protiv udruge, Podumljak je rekao da se ne boji dokazivanja istine na sudu. Odbio je bilo kakvo političko manipuliranje udrugom kojoj je na čelu i rekao da će se i dalje prijavljivati slučajevi korupcije i nezakonitosti prema pojedincima iz raznih struktura vlasti bez obzira na stranačku pripadnost.

Pročitajte više