Udruge iz BiH uoči početka Karadžićevog procesa organiziraju prosvjed pred sudom u Haagu

PREDSTAVNICI 21 udruge žrtava rata iz BiH otputovali su u Haag gdje će organizirati miran prosvjed ispred zgrade Tribunala, uoči početka procesa Radovanu Karadžiću, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Prema Haagu su krenula tri autobusa s oko 160 predstavnika udruženja poput "Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe" ili "Udruženja logoraša BiH". U Sarajevu ih je otpratio premijer kantona Sarajevo Besim Mehmedić.

Nećemo tolerirati da završi kao Milošević

Munira Subašić, predsjednica udruge "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa", rekla je da idu na suđenje jer žele prenijeti jasnu poruku "Europi i svijetu da su još tu i da čekaju istinu i traže pravdu".


"Zahtijevamo pravedno suđenje tom zločincu. Nećemo tolerirati da se i njemu sudi kao balkanskom krvniku Slobodanu Miloševiću, koji je umro ne dočekavši presudu. Također, nećemo tolerirati ni ako se Karadžiću dozvoli da po već viđenom scenariju Vojislava Šešelja od sudnice i Tribunala pravi cirkus", rekla je Subašić.

Udruženje građana BiH u Nizozemskoj pozvalo je sve građane BiH koji tamo žive da se pridruže prosvjedima, a navodno je i nekoliko udruga uz Europe potvrdilo sudjelovanje.

Pročitajte više