Udruženje hrvatskih menadžera nudi izlaz iz krize: Destimulirati uvoz "svim legalnim sredstvima"



UDRUŽENJE menadžera i poduzetnika Hrvatske Croma predstavilo je plan za revitalizaciju domaćeg gospodarstva koji će biti prezentiran javnosti uoči parlamentarnih izbora. Kako piše Business.hr direktor Elektrokontakta i predsjednik Croma, Vladimir Ferdelji najavio je kako će master plan poslati svim političkim strankama i prije izbora objaviti kao dodatak u dnevnim novinama s porukom građanima da glasaju za one koji su u svoj program uvrstili najviše njihovih prijedloga.

I Agrokor za destimuliranje uvoza!?


U izradi masterplana HUM – Crome sudjelovalo je 15 stručnjaka iz različitih gospodarskih sektora, a među njima su Gordana Kovačević iz Ericssona Nikola Tesle, Ljerka Puljić iz Agrokora, Ivan Milčić iz Končara i drugi, napominje taj dnevni list.

"Menadžeri predlažu selektivno oporezivanje i podizanje neoporezivog dijela dohotka na iznos plaće kojim se mogu zadovoljiti najnužnije potrebe te destimuliranje uvoza 'svim legalnim sredstvima' kao što su kontrola kvalitete ili propisivanje obveze plaćanja uvoza u roku od 15 dana", stoji u najavi masterplana uz dodatak da se nabujala administracija može smanjiti bez velikih rezova jer fluktuacija ljudi na godišnjoj razini ionako iznosi 3 do 5 posto.

Rješenje opće nelikvidnosti vide u međusobnim kompenzacijama "do zadnjeg u nizu koji diže kredit kako bi platio račun".

Pročitajte više