Uhićen čovjek koji je zapalio BMW osječke sutkinje

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

GLAVNI ravnatelj policije Nikola Milina večeras je u Dnevniku HRT-a rekao da je uhićen muškarac odgovoran za paljenje automobila sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač.

"Uhitili smo osobu u Osijeku koju povezujemo s paljenjem vozila sutkinje. Prema saznanjima koja smo do sada prikupili, to nema nikakve veze s objavljenjem njene sudačke dužnosti. Dakle, u pravilu mogu reći da nemamo pojavnosti. To su iznimni slučajevi, izolirani, da se dogode takva kaznena djela na štetu državnih službenika ili dužnosnika", rekao je Milina.

 

Milina: Sve slučajeve tretiramo na isti način

Zamoljen da komentira priopćenje Vrhovnog suda i izjavu predsjednika Vrhovnog suda da očekuje da se provede najprofesionalnija moguća istraga o paležu osobnog automobila sutkinje osječkog Županijskog suda, Milina je kazao da policija svakom slučaju pristupa profesionalno.

"To je nespretna, ali i neprimjerena izjava koju gledaju i slušaju policijski službenici koji svakodnevno obavljaju svoj posao profesionalno, bez obzira na to tko je žrtva i o kojoj se osobi radi. Nije naš posao da neki slučaj radimo profesionalnije, neki manje profesionalno, već da sve tretiramo na isti način i tako pristupamo svim događajima", zaključio je.

Sutkinja kojoj je zapaljen auto: Zadovoljna sam brzom reakcijom nadležnih

Sutkinja Šimenić Kovač, čiji je automobil izgorio u podmetnutom požaru na Uskrs, 9. travnja, rekla je kako je iznimno zadovoljna brzom reakcijom policije i ostalih službi kojom je otkrivena osoba koja se dovodi u vezu s tim nedjelom.

"Dobila sam potvrdu od policije da je uhićena osoba koja se dovodi u vezu s podmetanjem požara pod moj automobil. Što se tiče ostalih stvari vezanih uz taj događaj, potpisala sam potvrdu o tajnosti i ne mogu ništa govoriti o tome dok policija ne objavi sve pojedinosti", rekla je sutkinja u razgovoru za Hinu.

Na upit je li joj policija rekla nešto o motivu ovoga nedjela odgovorila je - ne konkretno, ali naslućuju da podmetanje požara pod automobil nije vezano za obnašanje njezine sudačke dužnosti.

Pročitajte više