Uhićen direktor iz Šibenika, nedavno ga napali radnici. "Ukrao je 40.000 eura"

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Direktor županijske tvrtke Ceste Šibenik d.o.o. Robert Miljković i još dvojica muškaraca uhićeni su u ponedjeljak zbog sumnje u počinjenje ukupno sedam kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Prema policijskom izvješću, sumnja se da je Miljković od travnja 2022. godine do kolovoza ove godine počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Druga dvojica osumnjičenika, 59-godišnjak i 50-godišnjak sumnjiče se za poticanje na počinjenje zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navodi se u izvješću Policijske uprave šibensko – kninske.

Prema dovršenoj kriminalističkoj istrazi, tvrtka Ceste Šibenik oštećena za nešto više od 40.000 eura. Miljković se nalazi u pritvoru te je protiv njega podignuta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Protiv dvojice muškaraca podnijeta je kaznena prijava redovnim putem.

Ceste rade

Prema riječima župana šibensko-kninskog Marka Jelića i prokurista tvrtke, SDP-ovog Ivana Rajića, rad u Cestama se odvija bez poteškoća unatoč uhićenju direktora.

"Pustimo da policija, državno odvjetništvo i sudac istrage odrade ono što trebaju. Očekujem da će to biti odrađeno profesionalno te u skladu sa zakonima i pravilima struke", izjavio je Jelić Hini. Radnici Cesta Šibenik nekoliko su tjedana tijekom srpnja ove godine proveli u štrajku tražeći nove pravilnike o radu, obračunu plaća i sistematizaciji rada.

Nakon navodno postignutog dogovora nekoliko je radnika dobilo otkaze, a u međuvremenu je došlo i do fizičkog obračuna između radnika i Miljkovića.

U srpnju ga napao radnik

"Povod napadu bila je isplata plaće sukladno članku 219. Zakona o radu i odluci Nadzornog odbora u Cestama Šibenik. Sa sindikatom smo 4. srpnja potpisali sporazum o prekidu štrajka koji je odmah stupio na snagu.

Jedna od točaka je bila da se do 14. srpnja dogovori modalitet plaćanja odnosno tko što plaća. Budući da se sindikat nije javio od 4. do 14. srpnja, moja obaveza je bila da ih obavijestim da će Ceste Šibenik u ponedjeljak 17. srpnja sukladno odluci Nadzornog odbora isplatiti plaću samo za vrijeme koje nije bilo provedeno u štrajku, što je naša zakonska obveza, osim za djelatnike koji su sukladno članku 35. Zakona o cestama radili nužne radove. Ti ljudi su dobili punu plaću, također i oni koji su u vrijeme štrajka bili na bolovanju i na godišnjem odmoru.

Nakon što sam obavijestio Lisičaka o primjeni odluke Nadzornog odbora, on je dao izjavu u medijima da će se radnici 'spontano' organizirati i mene i župana, jer smo s njegove strane nominirani kao glavni krivci, izbaciti iz ureda", rekao je tada za Index Miljković.

"Nakon toga sam pozvao sindikalnog predstavnika u Cestama Šibenik i predstavnika radnika u Nadzornom odboru. Nepozvan je došao još jedan djelatnik kao i predstavnik radničkog vijeća koji je nada mnom skrivio tešku tjelesnu ozljedu bacivši konferencijski stol na mene čime mi je slomio dva rebra.

Netom prije me je predstavnik radnika u Nadzornom odboru verbalno napao i vrijeđao. Ured mi je izgledao kao da je u njega pala mala atomska bomba. Bio sam primoran pozvati policiju koja je došla, a s njom i kriminalistička kako bi napravili očevid", ispričao je tada.

Pročitajte više