Uhićen još jedan čovjek zbog ubojstva Vanje (14), blizak je proruskoj stranci

Foto: Facebook

Makedonska policija uhitila je još jednog osumnjičenog za otmicu i ubojstvo Vanje Gorčevske (14), piše portal Skopje1.

Navode da je uhićenome određen pritvor te da se sumnja da je pomagao u zločinu.

Navodno je riječ o osobi koja je blisko povezana s prvoosumnjičenim Ljupčom Palevskim, ali i sa strankom Desna čiji je predsjednik.

Uhićenima određen pritvor

Tužiteljstvo je priopćilo da je zatražilo određivanje pritvora protiv muškarca (46) iz Skoplja te da postoje dokazi da je osumnjičenom za ubojstvo pomagao pobjeći iz zemlje.

Policija je jutros, podsjetimo, uhitila i Boru Videvskog iz Velesa koji je osumnjičen za otmicu i dvostruko ubojstvo.

Ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski prethodno je rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, sumnjiči da je organizirao njenu otmicu.

Za glavnim osumnjičenim se još traga

Dosad su uhićeni Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski koji su policiji ispričali da su Vanju čekali ispred zgrade 27. studenog nakon što im je organizator otmice Ljupča Palevski rekao kad će biti tamo. Zgrabili su je i vezali još u zgradi, nakon čega su je stavili u vreću za spavanje i izveli izvan Skoplja u bunkeru auta. Ubijena je oko 11 sati istoga dana hicem iz pištolja, pisali su regionalni mediji.

Prema riječima majke Zorice, krenula je u školu u 7:25 sati, a o njenom nestanku doznala je od razrednice jer se djevojčica nije pojavila u školi. 

Svim uhićenima određen je pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim Palčom izdana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Pronađena prije dva dana

Tijelo djevojčice pronađeno je prije dva dana kod sela Orman, na rubu makedonskog glavnog grada. Za njenu otmicu i ubojstvo osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac.

"Glavni organizator i izvršitelj, koji je 27. 11. 2023. godine oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi ministarstvo unutarnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin. Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo", poručio je makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, pritom misleći na Ljupča Palevskog Palču, koji je trenutno nedostupan vlastima. 

Palevski u Sjevernoj Makedoniji ima desničarsku prorusku stranku, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj tjeralici koju je raspisala Hrvatska. Imao je i svoj podcast.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.