Uhićen opasni srpski kriminalac, mjesecima je bježao. Imao je listu za odstrel

Foto: Police Bielefeld

DANIEL Vojnović (31), koji je u ožujku pobjegao iz pritvora u Njemačkoj, uhićen je u Temerinu nadomak Novog Sada i određeno mu je policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, doznaje Blic.

Prema neslužbenim informacijama iz novosadske policije, za Vojnovićem policija traga već duže vrijeme i on je uhićen na osnovi tjeralice koju je izdala srpska policija zbog sumnje da je bjegunac počinio više kaznenih djela u Srbiji te da se, između ostalog, tereti za krađu automobila, izazivanje prometne nesreća i sudjelovanje u tučnjavi.

Filmski bijeg

Međutim, tek nakon uhićenja utvrđeno je da je za Vojnovićem i Interpol raspisao tjeralicu zbog bijega iz pritvora u Njemačkoj.

On je, naime, 20. ožujka ove godine, u pratnji dvojice stražara, otišao u dozvoljen, četvrti posjet roditeljima u kući u Njemačkoj. Usprkos tome što je bio pod nadzorom čuvara, uspio je pobjeći u kupaonu i zaključati se, a potom je pobjegao kroz prozor.

Potom je sjeo u automobil svojih roditelja i odvezao se u nepoznatom pravcu. Od tog trenutka, cijela Nemačka je drhtala zbog straha da bi Vojnović mogao nauditi nekome. Posebno su strahovali jer su se pojavili navodi da je prethodno napravio „listu za odstrel“ na kojoj su se našla imena sudaca i tužitelja koji su sudjelovali u njegovom procesuiranju, što je navodno podijelio s cimerima iz ćelije i zatvorskim terapeutom.

Pročitajte više