Nakon 11 godina u bijegu uhićen talijanski mafijaš. "Izdala ga strast prema nogometu"

Foto: Twitter

JEDAN od najopasnijih talijanskih bjegunaca uhvaćen je u Grčkoj nakon što je fotografija na kojoj navija za svoj omiljeni nogometni tim otkrila gdje se nalazi. Smatra se da 60-godišnji Vincenzo La Porta ima bliske veze s organiziranom kriminalnom skupinom Camorra u Napulju.

La Porta je bio u bijegu 11 godina, prije nego što je ranije ove godine primijećen na fotografiji navijača koji slave naslov Napolija u Grčkoj. "Ono što ga je izdalo bila je njegova strast prema nogometu i prema Napoliju", priopćili su iz napuljske policije, prenosi BBC.

Iz policije tvrde da su sporne fotografije snimljene nakon što je nogometni klub Napoli osvojio svoje prvo talijansko prvenstvo u više od tri desetljeća. "Zbog osvajanje naslova prvaka La Porta nije mogao odoljeti slavlju", uvjereni su u policiji. La Porta je u Italiji već osuđen u odsutnosti za zločinačko udruživanje, utaju poreza i prevaru.

Trenutno se nalazi u zatvoru

Policija ga je konačno uhitila u petak dok je vozio svoj moped na grčkom otoku Krfu i trenutno se nalazi u zatvoru gdje čeka izručenje Italiji. Bude li izručen Italiji, čeka ga zatvorska kazna od 14 godina i četiri mjeseca.

"Zasnovao je novu obitelj u Grčkoj... Ima devetogodišnjeg dječaka i radi kao kuhar da preživi. Pati od srčanih bolesti. Ako bude izručen, njegova će obitelj biti uništena", poručio je La Portin odvjetnik. 

Vlasti su bile neumoljive u potjeri za La Portom, pomno su čekale da napravi pogrešan korak. Policija ga je konačno uočila na fotografiji ispred krfskog restorana među navijačima Napolija kako nosi bejzbolsku kapu i maše šalom bijelo-plave boje. Uz malu pomoć grčkih kolega, uhitili su ga u petak.

Pročitajte više