Uhićen prekršajni sudac zbog vrijeđanja policije i odbijanja alkotestiranja

SUDAC zagrebačkog Prekršajnog suda uhićen je sinoć u Zaprešiću, nakon što je odbio alkotest i vrijeđao policajce koji su ga zaustavili, doznaje se danas u policiji.

Sudac, čiji identitet policija nije željela otkriti, zaustavljen je u automobilu u akciji kontrole alkoholiziranosti vozača koju je policija pokrenula zbog blagdana Svetog Martina, popularnog Martinja.

Sudac je prvo odbio alkotest, a zatim počeo vrijeđati policajce koji su ga zaustavili, kao i cijelu policiju, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dodala je da je sudac potom bez uporabe sredstava prinude doveden u policijsku postaju odakle su ga volonteri Crvenog križa odveli kući.

Protiv njega će biti podnesene prekršajne prijava zbog ometanja javnog reda i mira, vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe, te odbijanja alkotesta, ali i radi toga jer kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu.

Tijekom prošle noći policija je na zagrebačkom području, tijekom "martinjske" kontrole prometa zabilježila ukupno 39 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 117 prekršaja prekoračenja brzine i 18 prekršaja vožnje bez važećeg tehničkog pregleda.

Rezultate akcije, koja se provodi posljednjih pet dana, policija je najavila za sutra.

Pročitajte više