U Americi uhićen serijski ubojica žena. Tijela je ostavljao na plažama New Yorka

Foto: Profimedia

Uhićen je osumnjičenik u seriji ubojstava žena u blizini Gilgo Beacha na južnoj obali Long Islanda u New Yorku, rekle su za New York Times tri osobe upoznate s predmetom.

Policajci su ogradili blok zgrada u Prvoj aveniji u parku Massapequa, a na licu mjesta viđeno je više policijskih vozila i policajaca. Okružni tužitelj Raymond A. Tierney najavio je konferencije za novinare u 16 sati po lokalnom vremenu.

Radi se o seriji ubojstava koja se odvija više od desetljeća. Kako javlja NYT, 11 tijela otkriveno je u zabačenom području oko 64 kilometra od središta Manhattana.

U svibnju 2010. godine na Long Islandu nestala je Shannan Gilbert, 24-godišnjakinja iz Jersey Cityja koja je radila kao prostitutka. Nestala je tijekom eskorta u Oak Beachu, ograđenoj zajednici udaljenoj oko pet kilometara od Gilgo Beacha.

Četiri tijela zamotana u jutu

Sedam mjeseci kasnije, policija okruga Suffolk otkrila je četiri tijela zamotana u jutu duž Ocean Parkwaya, oko pet kilometara od mjesta gdje je Gilbert posljednji put viđena živa. Godine 2011. identificirani su po DNK kao Amber Lynn Costello, Maureen Brainard-Barnes, Megan Waterman i Melissa Barthelemy.

Sve su bile u dvadesetima i radile kao prostitutke. Kasnije te godine pronađeni su ostaci Valerie Mack, 24-godišnje majke iz južnog New Jerseyja, koja je zarađivala kao prostitutka i nestala je prije 20 godina.

Ukupno su pronađeni ostaci devet žena, muškarca i malog djeteta u tom području. Policija je rekla da vjeruje da su neka od ubojstava djelo serijskog ubojice, ali istraga godinama nije donijela plodove.

Značajan dokaz

Godine 2020. istražitelji su na konferenciji za novinare otkrili fotografiju onoga što su rekli da je značajan dokaz prikupljen na početku istrage: crni kožni remen, ukrašen parom slova visokih oko 1.25 centimetara. Istražitelji su rekli da to označava inicijale "W H" ili "H M".

Ostaci Shannan Gilbert pronađeni su u prosincu 2011., ali istražitelji su rekli da ne vjeruju da je njezina smrt povezana sa serijskim ubojicom. Obitelj Gilbert nije se složila i zahtijevala je objavu više dokaza.

Pročitajte više