Uhićena je El Chapova žena. Tko je ona?

Foto: Instagram

SUPRUGA meksičkog kralja prodaje droge Joaquina "El Chapa" Guzmana uhićena je u SAD-u zbog sumnje na to da je i sama trgovala drogom.

Emma Coronel Aispuro (31) zadržana je u međunarodnoj zračnoj luci Dulles. Optužena je za sudjelovanje u distribuciji kokaina, amfetamina, heroina i marihuane.

Missica i narkobos

Coronel je još kao djevojčica sudjelovala na natjecanjima ljepote. 2006. je i pobijedila na natjecanju za miss grada Canelasa u saveznoj državi Durango. Američke vlasti polaze od toga da se ona već tada bavila preprodajom narkotika, piše Deutsche Welle.

Stoga i ne čudi da je sa 17 srela "čovjeka svog života". Joaquín Guzmán Loera, poznatiji pod nadimkom "El Chapo" (Mali), već je u to vrijeme bio institucija i šef zloglasnog kartela Sinaloa.

Bila je to usprkos razlici u godinama (El Chapo je 32 godine stariji) ljubav na prvi pogled. "On me nije osvojio velikim poklonima, nego načinom na koji se sa mnom ophodio", rekla je Coronel kasnije u jednom intervjuu. Na njezin 18. rođendan sretni par se vjenčao u jednoj crkvi. Njemu je to četvrti brak.

Nakon udaje Coronel vodi relativno normalan život i studira novinarstvo na sveučilištu Sinaloa. No 2011. odlazi u Kaliforniju, gdje rađa blizanke. U rodnom listu međutim ne stoji ime oca. Razumljivo, jer američke vlasti su za El Chapom već prije raspisale tjeralicu s nagradom od pet milijuna dolara. Coronel sama kaže da svog supruga vidi rijetko i to samo kada "poslovi koliko-toliko protječu normalno".  

U javnosti Coronel gaji priču o tome kako ne zna čime se njezin suprug bavi, da ga nikada nije vidjela s oružjem u ruci itd. No američkoj policiji ova slika nikako ne pristaje uz informacije kojima raspolaže: mlađahna supruga je vrlo dobro upoznata sa sustavom krijumčarenja droga, a i sama je u nekoliko navrata prebacivala kokain, heroin i marihuanu preko granice.

Osim toga je Coronel, kako vjeruju istražitelji, bila umiješana u organizaciju spektakularnog bijega njezinog supruga iz jednog meksičkog zatvora 2015. Bijeg je izveden u maniri najmaštovitijih holivudskih filmova: El Chapo je pobjegao kroz jedan otvor u kupaonici, a u prije toga pripremljenom i 1.6 kilometara dugom tunelu ga je spremno čekao motocikl kojim se boss odvezao do slobode. Coronel se pobrinula za potkupljivanje osoba presudnih za bijeg. Osim toga je cijelo vrijeme vršila pritisak na meksičke vlasti da njezinom suprugu omoguće zatvorske povlastice.

Influencerica i "Kardashianka iz Sinaloe"

Prema van Coronel vodi perfektan obiteljski život, ako se izuzmu ekscesi poput 20.000 dolara za Barbie-dekoraciju sedmog rođendana njezinih blizanki. No tada je 2019. uslijedio šok: voljenog supruga jedan sud u New Yorku osuđuje na doživotni zatvor bez mogućnosti prijevremenog puštanja na slobodu. El Chapu se predbacuje krivnja za između dvije i tri tisuće ubojstava, što naručenih, što vlastoručno počinjenih.

I tek ovdje u sudnici, gdje je Coronel prisutna svaki dan suđenja i svom suprugu šalje poljupce, mlada supruga priznaje da je znala čime joj se dragi bavi. I dok El Chapo sjedi u zatvoru, supruga se pretvara u influencericu i puni društvene mreže fotografijama neizmjernog luksuza. 

Sada je u istražnom zatvoru.

Pročitajte više