Uhićeni direktor iz Ine i zamjenik Škugora danas bi mogli biti ispitani na sudu

Emica Elvedji/PIXSELL

U NOVOM kraku takozvane plinske afere u Ini uhićeni su Stjepan Leko, zamjenik ranije uhićenog Ininog direktora Damira Škugora, i Vlado Mandić, direktor EVN Croatia Plina, još jedne tvrtke koja je, sumnja se, plin kupila ispod tržišne cijene.

Tereti ih se za kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a sve u sastavu zločinačkog udruženja, te za kazneno djelo pranja novca, priopćili su iz Uskoka. Leko i Mandić jučer su ispitani u USKOK-u, a danas bi trebali izaći pred suca istrage na Županijski sud.

Očekuje se da bi se pred sucem istrage mogli pojaviti popodne, javlja HRT.

Nakon oduzimanja poslovne dokumentacije u prvom valu bilo je jasno da će analiza te iste dokumentacije dovesti do novih uhićenja i novih osumnjičenih, što je potvrdio i sam Uskok rekavši da je ovo je nastavak istrage.

Podsjetimo, prvookrivljeni Škugor je i dalje u istražnom zatvoru u Remetincu. On je na jednom od prvih ispitivanja navodno rekao da se to tako radi i da se tako posluje u Ini i da se zbog toga ne osjeća krivim. Dana 27. rujna produljen mu je istražni zatvor na 15 dana.

Pročitajte više