Reakcije na uhićenje Hadžića: "Politički je slijedio Miloševića, a mafijaški Arkana"

"TO JE dobra vijest", kazao je za Index Željko Sačić komentirajući vijest o uhićenju posljednjeg haškog bjegunca Gorana Hadžića. "To je jedan mali korak koji bi trebao stati na put relativiziranju krivice i izjednačavanju krivnje hrvatske i srpske pobunjeničke vojske koja nas je napala", kazao je Sačić.

Kasni se dvadeset godina

On se nada da će uhićenje Hadžića biti osviještenje hrvatskim vlastima "da je agresija započela od strane Srbije i da tamo treba tražiti sva zla koja su na području Hrvatske počinjena".

Sačić se zatim okomio na srpskog predsjednika Borisa Tadića te, kako je kazao, njegovu revizionističku politiku koju provodi na Brijunima, prema kojoj su svi podjednako krivi, a što je, ocjenjuje Sačić, dugoročno pogubno za interese Hrvatske, koje naši političari uopće ne štite.

Index je razgovarao i s suprugom Mile Dedakovića, Terezom Dedaković, koja je hladno zaključila kako se s uhićenjem Hadžića kasni 20 godina. "Da ih nisu stisnuli iz Europe, i dandanas bi ovi hodali okolo. Svih ovih 20 godina smijali su nam se u facu, a smiju nam se i dalje. Gdje ste bili prije, pitam ih samo", kazala nam je Tereza, čiji suprug Mile u posljednje vrijeme nerado izlazi u medije.

Zatvoreno jedno poglavlje Haaga

"Na uhićenje Gorana Hadžića predugo se čekalo, iako je bila riječ o najslabijoj karici kada gledamo posljednja dva velika uhićenja odnosno na privođenja Ratka Mladića i Radovana Karadžića", kaže za Index bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt dodajući kako je uhićenjem Hadžića zatvoreno jedno poglavlje Haaga u pogledu velikosrpske agresije na Hrvatsku. Škare Ožbolt naglašava kako postoji još onih koje treba privesti pred lice pravde, ali što se tiče Haaga i ljudi koje međunarodni sud za ratne zločine potražuje, priča je okončana.

"Hadžić je u političkom smislu bio sljedbenik Slobodana Miloševića, a u mafijaškom smislu Željka Ražnjatovića Arkana", kazala je na kraju Škare Ožbolt opisujući ratnog zločinca Hadžića.     

Pročitajte više