"Uhićenje Joce Amsterdama je dogovoreno na tajnom sastanku u Opatiji"

UHIĆENJE Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, prema pisanju srpskog Pressa, hrvatska i srpska policija su dogovorile prije tri tjedna na tajnom sastanku u Opatiji, kad su prikupljeni konkretni dokazi o Jocićevoj umiješanosti u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Iako se Jocića još od listopada prošle godine često spominjalo kao jednog od organizatora, sve dosad policija nije imala dovoljno dokaza za njegovo privođenje. Ključan je bio iskaz tajnog svjedoka.

Istraga u slučaju se proširuje jer prema saznanjima srpske i hrvatske policije Jocić nije bio i naručitelj ubojstva, već samo "izvođač radova". Zasad navodno postoje tri sumnjivca - jedan poznati političar i dvojica kontroverznih poduzetnika iz Crne Gore. Kao jedan od mogućih naručitelja u medijima se ponajviše spominjao Stanko Subotić Cane.

U međuvremenu će Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović zatražiti da se s istražnog postupka protiv njegovog klijenta skine oznaka službene tajne i da se javnost izvještava o tijeku istrage. Jociću je tijekom istražnog postupka određen 30-dnevni pritvor.

I.M.
Foto: Cropix

Pročitajte više