Ukrajinci: Pogodili smo okupljanje ruskih vojnika. Više desetaka mrtvih i ranjenih

Ilustracija: X

Ukrajinska vojska izvela je raketni napad gađajući okupljene ruske snage u Olenivki, gradu u Donjeckoj oblasti, priopćio je Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine na Facebooku. Ukrajinci su dodali da je u napadu ubijeno i ozlijeđeno više desetaka Rusa. 

"Prva izvješća o neprijateljskim gubicima u napadu: 19 mrtvih ruskih okupatora, uključujući zamjenika zapovjednika ruske vojne postrojbe, i 12 ranjenih okupatora, uključujući zapovjednika te postrojbe", stoji u objavi. 

Niz sličnih napada

Prethodnih tjedana u više navrata pojavile su se vijesti o ukrajinskim udarima na ruske snage. Tako je ruski odjel BBC-ja prošli tjedan izvijestio da je ukrajinska vojska 20. veljače pogodila formaciju ruske motorno-streljačke brigade u okupiranom dijelu Donjecke oblasti dok su Rusi čekali svog zapovjednika.

Različite procjene su govorile da je u udaru ubijeno najmanje 60 ruskih vojnika. Kasnije je ruski medij Važne istorii objavio kako je verificirao popis od 68 ruskih vojnika koji su ubijeni u napadu. Ukrajinske obrambene snage također su nedavno izvijestile o udaru na poligon ruskih trupa na lijevoj obali Hersonske oblasti. 

Pročitajte više