Ukrajinci su definitivno raketom ubili ruskog generala, priznala i ruska TV

Foto: Twitter

ZAMJENIK zapovjednika ruskog južnog vojnog okruga, general Oleg Zokov, poginuo je u ukrajinskom raketnom napadu, objavila je ruska državna televizija.

"Umro je herojski"

"Nažalost, umro je herojski. Taj čovjek zaslužuje veliko priznanje, imao je nevjerojatan autoritet u oružanim snagama", rekao je umirovljeni general i zastupnik u Dumi Andrej Guruljov za televiziju. Rusko ministarstvo obrane nije službeno potvrdilo da je Zokov poginuo. 

Nekoliko ruskih kanala na Telegramu ranije je izvijestilo da je Zokov poginuo u granatiranju okupiranog ukrajinskog grada Berdjanska, koji se nalazi oko 100 kilometara od fronte.

Bio na popisu sankcioniranih, raketama napadao ukrajinske gradove

Kijev je zadnjih tjedana jako pojačao granatiranje ruskih pozadinskih zapovjednih i logističkih centara i skladišta goriva i streljiva, koristeći se među ostalim i britanskim krstarećim projektilima Storm Shadow.

Zokov (51) je bio na europskom popisu sankcioniranih zbog sudjelovanja u ratu. Smatra ga se dijelom odgovornim za niz raketnih napada na ukrajinske gradove. On je šesti ruski general čija je smrt potvrđena od početka rata u Ukrajini u veljači 2022. godine. 

Pročitajte više