Ukrajinska vojska: Prijete ruske provokacije u Moldaviji, žele nam podmetnuti

Foto: EPA

U SVOM dnevnom vojnom ažuriranju Ukrajinske oružane snage priopćile su da će ruske snage nastaviti s napadima na objekte prometne infrastrukture kako bi poremetile protok robe u zemlju.

Ukrajinska vojska poručuje i da bi ruske snage mogle izvesti "provokativne akcije" u regiji Pridnjestrovlje odcijepljene države Moldavije kako bi optužile Ukrajinu za agresiju na susjednu državu.

Poručuju i da ruske trupe i dalje provode djelomičnu blokadu u regiji Harkiva i granatiranje se nastavlja u nekim dijelovima grada te da su u opkoljenom lučkom gradu Mariupolju ruske snage nastavile napadati tvornicu Azovstal, jednu od najvećih tvornica željeza i čelika u zemlji.

Kažu da su u protekla 24 sata ukrajinske snage odbile četiri neprijateljska napada u oblastima Donjecka i Luhanska te da su uništile pet tenkova, osam oklopnih jedinica, šest vozila i osam neprijateljskih topničkih sustava. U zasebnom priopćenju ukrajinska vojska kaže da su ruske snage izgubile oko 19.500 ljudi u borbama od početka invazije. 

Pročitajte više