Ukrajinski predsjednik Janukovič na sastanak vlade donio kokain i marihuanu

KAKO bi dokazao svoje tvrdnje koliko je lako u Ukrajini nabaviti drogu, predsjednik Viktor Janukovič preko interneta je nabavio kokain i marihuanu i donio ih na sastanak vlade. Naime, ukrajinska vlada jučer je održala otvoreni sastanak na kojem je bila dopuštena prisutnost medija, a predsjednik je na sjednicu došao sa smotuljcima droge koju je bez "imalo problema" naručio preko interneta.

Janukovič je ovim potezom zadao pljusku ukrajinskim službama koje se hvale "uspjesima svoje borbe protiv trgovine drogom" u toj zemlji, prenosi AFP. "O kakvom dobro obavljenom poslu se ovdje govori kad preko interenta možete bez problema kupiti drogu koju god zaželite", pitao je predsjednik Ukrajine nadležne ministre i glavnog državnog odvjetnika.

Nadležna tijela ne rade dovoljno u sprječavanju zla

Janukovič je na sastanak s članovima vladina kabineta došao noseći pod rukom crvenu kutiju u kojoj su bile vrećice kokaina, marihuane i zabranjenih lijekova. "Smatram da potezi nadležnih tijela nisu dovoljni u sprječavanju toga zla", rekao je Janukovič. Članica oporbene stranke i Janukovičeva protivnica, bivša premijerka Julija Timošenko, na jučerašnji je Janukovičev nastup oštro reagirala, pozivajući nadležne da i ono reagiraju jer bi "predsjednik trebao kazneno odgovarati zbog trgovine drogom".

"Ako je Janukovič zaista donio sa sobom kokain, prijeti mu kazna do 10 godina zatvora za distribuciju opojnih dorga", rekao je član stranke Julije Timošenko Andrij Kozemjakin. Janukovič je nakon sastanka vlade drogu predao policiji koja ju je spalila u dvorištu vladine zgrade.

Pročitajte više