Ukrajinski predsjednik održao 12-satnu presicu i srušio svjetski rekord

Foto: EPA

VOLODIMIR ZELENSKIJ, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je danas rekord održavši tiskovnu konferenciju koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde.

Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva predstavnik agencije se digao i proglasio rekord, koji još nije potvrdila međunarodna organizacija.

Zelenskij je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.

Više stotina novinara izmijenilo se za stolom

Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko čija je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila.

Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskim u Food Marketu, koji poslužuje hamburgere i pizze.

Dobio je injekcije za jačanje glasnica

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu.

Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica.

Pročitajte više