Umirovljeni branitelj propucao obje noge vlasniku splitskog kafića

45-GODIŠNJI umirovljeni branitelj iz Splita Vladimir Benac uhićen je jutros oko jedan sat nakon što je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u kafiću "Carpe diem" na Meštrovićevom šetalištu u Splitu, javlja Glas Dalmacije.

Benac je policiji kazao kako mu je smetala glazba koja je dopirala iz kafića u njegovom susjedstvu, te se 35 minuta nakon ponoći odlučio spustiti u "Carpe diem" zajedno sa svojom djevojkom. Iznerviran glasnom glazbom, Benac je u kafiću ispalio dva metka u zrak, nakon čega je ušao u sukob s vlasnikom kafića. Svađa je prerasla u fizički obračun, a dva su se muškarca u žaru borbe sudarili i pali na pod, kada je ispucan još jedan metak.

48-godišnji vlasnik kafića D.B. u završio je na jedinici intenzivne njege splitskog KBC-a s teškim ozljedama; propucane su mu obje noge i izgubio je puno krvi. Vladimir Benac je dočekao policiju ispred svoje kuće i sam se predao.

Ekipa za očevide na mjestu je događaja pronašla tri čahure od devet milimetara i jedno streljivo, ali još uvijek se ne zna gdje je oružje kojim je Benac pucao. Benac se nalazi u policiji na kriminalističkoj obradi.

Benac je u Splitu poznat kao incidentna osoba. U Domovinskom ratu postao je invalid, a otkad je razvojačen imao je brojne obračune s policijom. Prije 11 godina upao je u ured gradonačelnika Ivice Škarića i tamo ispalio nekoliko metaka, a u zgradu Policijske uprave splitsko-dalmatinske jednom je uletio svojim BMW-om.

J.C.
Foto: Arhiva

Pročitajte više