Umirovljenica: Taksist u Zagrebu mi uzeo 82 eura za 8 km vožnje, zaključao me u autu

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

UMIROVLJENICA Marija je prije tjedan dana stigla vlakom u Zagreb gdje je morala na terapiju. Na zagrebačkom Glavnom kolodvoru je uzela taksi jer je na terapiju išla na Remetinečku cestu, blizu Arena Centra.

Za vožnju od osam kilometara, koja je trajala 20 minuta, taksist je od Marije tražio 82 eura, ispričala je za RTL Danas. U prosjeku, takva vožnja košta oko šest do osam eura. Osim što joj je vožnju naplatio 10 puta više, žena tvrdi da ju je taksist zaključao u auto.

"Režije bih platila s 82 eura"

Kaže da joj nije bilo jasno zašto na ekranu piše 82 jer je mislila da će vožnja koštati osam eura. Marija se osjećala prevareno.

"Pitala sam: Molim vas, koliko? Odgovorio je: Gospođo, 82 eura. Zijevnula sam: Molim... Režije bih platila s tim", ispričala je umirovljenica za RTL Danas.

"Zaključao me u auto, bilo me strah"

Marija govori da ju je taksist zaključao u automobil. Tvrdi da je taksist bio mlađi čovjek. "Bilo me strah, nikad ne znaš gdje te može odvesti", kazala je.

Predstavnici Radio taksi Zagreba govore da je krivnja na zakonodavcu. U pisanom odgovoru RTL-u ističu nedostatak inspekcija i kontrolora, kao i neefikasnost kazni. Žena se kasnije obratila policajcima, no svota od 82 eura je manja od tisuću kuna, a takve slučajeve policija ne istražuje.

"Ne tražim povrat, nasjela sam, ali za sve druge neka se zna", govori umirovljenica.

"Najmanje dvije žene su toga dana bile prevarene u Zagrebu"

Marija kaže da se osjećala omalovaženo jer "dolazi iz sela". Dok je kasnije fotografirala taksi na stajalištu, upoznala je mladu ženu iz Virovitice koja tvrdi da je doživjela isto što i Marija.

"Gospođo, ja imam problem. Meni je naplatio 3.70 eura, još me tražio broj mobitela, nije me pustio", prepričala je Marija što joj je rekla Virovitičanka.

Marija upozorava da su istoga dana u Zagrebu bile prevarene najmanje dvije žene za "lijepu" svotu. Najstrašnije je to što su i one bile zaključane u autu dok nisu platile, izvještava RTL Danas.

 

Pročitajte više