Umirovljenik pljačkao pošte po Splitu da osigura hranu i smještaj, dobio šest godina zatvora

Ilustracija: FaH

53-GODIŠNJI Splićanin, inače, vojni umirovljenik sa penzijom od 4.600 kuna, osuđen je na splitskom Općinskom sudu na šest godina zatvora zbog serije pljački poštanskih ureda u Splitu. U tri godine opljačkao je četiri ureda osam puta.

Najčešće bi mu se na meti našla pošta u Kralja Zvonimira, koju je opljačkao čak pet puta. Poštu u Vinkovačkoj nije uspio opljačkati, otjerala ga je službenica.

U pljačke bi išao "naoružan" plastičnim pištoljem, maskiran vunenom kapom, sunčanim naočalama ili šeširom. Ukupna šteta cijeni se na 80-ak tisuća kuna.

Pljačkao za hranu i smještaj

Policiji uspješno izmicao sve do kraja listopada prošle godine kada je uhićen. Sutkinji je objasnio da je pljačkao kako bi osigurao hranu i smještaj. Nakon što bi poplaćao sve obveze ostalo bi mu tek 500 kuna sa kojima nikako nije mogao izgurati mjesec.

Za svaku pljačku dobio je pojedinačno po godinu zatvora, što je zakonski minimum te mu je izrečena jedinstvena kazna od šest godina zatvora. S obzirom da je osuđen na više od pet godina zatvora, produljen mu je pritvor.

Pročitajte više