UNICEF: Dodjela priznanja "Škola bez nasilja"

URED UNICEF-a za Hrvatsku dodijelio je danas priznanja školama koje su tijekom ove godine intenzivno radile na stvaranju sigurnijeg okruženja za djecu u sklopu projekta "Stop nasilju među djecom".

Priznanje "Škola bez nasilja" dodijeljeno je predstavnicima 12 škola iz cijele Hrvatske koje su uspješno i angažirano provele cjelokupan UNICEF-ov program "Sedam koraka do sigurne škole".

"Škola bez nasilja" znači da su učitelji, roditelji i djeca, uz pomoć UNICEF-ovih mentora, učinili sve što su mogli kako bi smanjili nasilje među djecom, rekla je predstojnica Ureda UNICEF-a Tanja Radočaj dodavši da škola ipak nije svemoćna pri otklanjanju uzroka nasilja.

Prva škola koja je dobila takvo priznanje u Hrvatskoj je Druga osnovna škola Varaždin, a uručio ga je 19. studenog UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni.

U realizaciju programa u ovoj godini bila je uključena 121 škola, a na njemu su radila 54 stručnjaka - mentora. Program se nastavlja i u 2005. godini uključivanjem novih škola.

Sva sredstva prikupljena su u Hrvatskoj, najviše od građana, a dijelom i od poslovnog sektora te donacijom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

UNICEF je ovih dana uputio poziv na velik broj adresa kako bi se prikupila sredstva za "Još sto škola bez nasilja".

Pročitajte više