Uništen plakat u BiH na kojem je pisalo da "jelka i Nova godina nisu dio islama"

Foto: Facebook/Ivan PetrovićU BOSNI i Hercegovini, točnije u Zenici, pojavio se jumbo plakat s porukom "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka".

U ZENICI u Bosni i Hercegovini pojavio se jumbo plakat s porukom "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka".

Kako je jučer javio Klix, plakat koji je postavljen ispred tržnog centra u Zenici izazvao je burne reakcije građana ovog grada koji se ne slažu s ovom porukom te poručuju da ovo nije ogledalo grada koji inače slovi kao multietnički.

Plakat uništen preko noći

Plakat je, javljaju bosansko-hercegovački mediji, preko noći uništen.

Nije poznato tko stoji iza ovog plakata, odnosno tko je zakupio prostor za ovu poruku, ali mjesecima unazad na sličnim lokacijama postavljani su i drugi jumbo plakati vjerskog karaktera.

Rano jutros oglasili su se i iz Foruma građana Zenice (FGZ).

"S nevjericom smo se suočili s reklamnim bilbordom u našem grada 'Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka'. Na sjednici Predsjedništva Foruma građana Zenice energično smo osudili ovaj pamflet koji svojom porukom nastoji narušiti vjekovnu simbiozu multietničnosti u našoj Zenici", objavili su.

Pročitajte više