Uoči prve Povorke ponosa u Sarajevu konzervativci organiziraju kontraprosvjed

Ilustracija: EPA

DAN prije prve Povorke ponosa u Sarajevu, koja se održava 8. rujna, nevladina organizacija "Svjetlo" organizirat će mirnu šetnju građana pod nazivom "Dani porodice", javlja klix.ba.

U Sarajevu odobreno održavanje kontraprosvjeda povodom prve Povorke ponosa u BiH

Ministarstvo prometa Kantona Sarajevo izdalo je dozvolu spomenutoj udruzi za šetnju pod nazivom "Dani porodice", a sve povodom iskazivanja neslaganja s organiziranjem prve Povorke ponosa u ovoj zemlji.

Organizatori očekuju 500 sudionika

Šetnja udruge Svjetlo počet će u 14 sati ispred Vječne vatre, a organizatori će svoje govore održati ispred zgrade parlamentarne skupštine BiH. Očekuje se oko 500 sudionika, a angažirana je i zaštitarska agencija. 

Zalažu se za "vrijednosti tradicionalne obitelji"

"Želimo naglasiti da nam nije cilj provociranje, izazivanje mržnje ili sukoba prema bilo kome. Naša šetnja je odraz naše volje i načina gajenja tradicionalne porodice te se neće čuti govor mržnje prema drugome i drugačijem. Naši će govornici govoriti o vrijednosti tradicionalne porodice", poručuju organizatori ove šetnje čiji narativ uvelike podsjeća na slične konzervativne organizacije u Hrvatskoj, kao što su U ime obitelji, Vigilare i sl.

Pročitajte više