Upali u kuću bake kod Bjelovara, prekrili je kaputom, srušili na pod i opljačkali

Nije fotografija s mjesta događaja Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

U IVANSKOJ, naselju između Bjelovara i Garešnice, prije dva dana u kasnim noćnim satima opljačkana je i ozlijeđena starija žena, piše Moj Portal.

Kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko-bilogorske, u srijedu 9. veljače u kasnim večernjim satima u Ivanskoj, nepoznati počinitelji počinili su kazneno djelo razbojništva tako što su ušli u obiteljsku kuću 72-godišnjakinje te joj uz primjenu sile ukrali nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. U događaju je 72-godišnjakinja zadobila lake tjelesne ozljede, a u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja s ciljem pronalaska počinitelja.

Žena je, piše Moj Portal, žena je između 23 sata i ponoći izašla van jer su se njezine kućne mačke uznemirile i stajale ispred vrata. Čim je otvorila vrata, netko je na nju bacio neki crni kaput, gurnuli su je nazad u kuću i oborili ju na pod.

Jedan od napadača, koji ju je držao na podu, udario ju je nogom ili laktom pod rebra. Drugi je, pričaju susjedi, razbacivao stvari po kući i tražio novac. Uporno su je tražili novac, a kada ga nisu mogli pronaći, pitali su je ima li zlato. Nakon što im je uplašena žena dala što je imala kod kuće, razbojnici su otišli.

Pročitajte više