Ured predsjednika: Dobili smo upit oko angažmana gospođe Adlešić, ali nikakvih dogovora nema

NIJE poznato tko je Đurđu Adlešić "ponudio" Ivi Josipoviću, je li ona sama negdje nekom rekla kako bi voljela raditi u Uredu predsjednika pa je to procurilo u medije ili se radi o repozicioniranju u vrhu politike pa je Adlešički ponuđeno preseljene iz Vlade na Pantovčak.

"Ured predsjednika dobio je upit vezano za angažman gospođe Adlešić. No, što se tiče Ureda nikakva odluka nije donesena i prije donošenja ikakve odluke bit će razmnotrene potrebe Ureda. Naravno, sve će ovisiti i o raspoloživim financijskim sredstvima." - doznajemo iz Ureda predsjednika. "Riječ je o otvorenim razgovorima s kojima je upoznata i predsjednica Vlade" - rečeno nam je iz Ureda predsjednika.

Sudbina Đurđe Adlešič tako još nije poznata, no ništa joj neće nedostajati niti ostane li u saborskim klupama.

Loš spin podzemlja

"Zadnjih mjesec dana bili smo strašno razočarani određenim potezima Vlade, od toga što je rebalans proračuna odgođen za jesen, preko lošeg odnosa prema socijalnim partnerima, pa sve do poskupljenja cijene plina i najave poskupljenja električne energije", objašnjava Darinko Kosor razloge istupanja iz vladajuće koalicije uz napomenu kako se kap koja je prelila čašu dogodila na zadnjem sastanku koalicije kad ih je HDZ optužio za nelojalnost.

Osim HSLS-a, HDZ-ovci su prema Kosorovim riječima još jednu stranku optužili da im zabija nož u leđa. Kosor u razgovoru za Jutarnji list nije želio otkriti o kojoj se stranci radi, ali nije teško pretpostaviti da je u pitanju SDSS čiji su čelnici također kritizirali premijerku Kosor i njene ministre. "Nas i još jednog partnera optužili su za nelojalnost, a trećeg partnera su pohvalili za lojalnost", kaže Kosor. Lojalni je partner, podrazumijeva se, HSS.

Nakon istupanja iz Vlade, Kosor nema zadrške prema dojučerašnjim partnerima. Ministrima je tako poručio da su nesposobni i nedorasli problemima s kojima se Hrvatska suočava. "Smatram da određeni ministri jednostavno nisu spremni provesti mjere gospodarskog oporavka onako kako je to zacrtano u samom programu", kaže Kosor.

Prvi čovjek HSLS-a demantirao je špekulacije da je ideja o istupanju iz koalicije došla od Dražena Budiše. "To je loš spin obavještajnog podzemlja. Budiša uopće nije bio upoznat s ovom odlukom zato što nije član Predsjedništva ni Središnjeg vijeća HSLS-a", kaže Kosor. Također je rekao da već dugo nije razgovarao sa Zoranom Milanovićem te da nije već dogovoren ulazak HSLS-a u "Kukuriku koaliciju".

Pročitajte više