Ured za socijalno partnerstvo: Uskoro rasprava o razvoju poduzetništva

U Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo danas je održan radni sastanak s predstavnicima resornih ministarstava i Državnog inspektorata radi pripreme skupa "Razvoj poduzetništva i primjena propisa" 11. travnja u Zagrebu, na kojem će sudjelovati predstavnici granskih udruga sindikata i poslodavaca.

Na skupu će biti predstavljene poticajne mjere za razvoj poduzetništva koje su pripremili Ministarstvo malog i srednjeg poduzetništva, Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, priopćeno je iz Ureda za socijalno partnerstvo.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prikazat će stimulativne mjere zapošljavanja te pripremiti pokazatelje određenih ograničenja u razvoju poduzetništva.

Predstavnici sindikata i poslodavaca izložit će iskustva, probleme i prijedloge u vezi rada i zapošljavanja kod tzv. "malih poslodavaca", a predstavnici Državnog inspektorata i Visokog prekršajnog suda prijedloge normativnih i praktičnih promjena u primjeni Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu.

Skup će završiti usvajanjem zaključaka za poboljšanje ukupnog stanja i stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva i kvalitetniju primjenu propisa, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više