Uskok ušao u bivše Primorčevo ministarstvo zbog namještaja vrijednog dva milijuna kuna

TAJNIK za financije i još tri djelatnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pod istragom su Uskoka. Četiri su zaposlenika MZOŠ-a osumnjičeni zbog nabave namještaja vrijednog dva milijuna kuna bez javnog natječaja.

Protiv njih je u kolovozu ove godine podnesena anonimna kaznena prijava u kojoj se navodi da su, bez znanja tadašnjeg ministra Dragana Primorca, tvrtki Zagreboprema preko tvrtke Mepling inženjering iz Splita isplatili navedenu svotu iako nikakav ugovor nije bio potpisan. Tvrtka preko koje je obavljena isplata je kćer-tvrtka Svetice Centra u čijem je vlasništvu zgrada u koju se MZOŠ preselio u lipnju prošle godine i u kojoj plaćaju najam od 100.000 eura mjesečno.

Tajnik za financije Stipe Mamić, kojeg Uskok istražuje je, prema pisanju Večernjeg lista, navodno rođak Jerka Bošnjaka iz Posušja, vlasnika tvrtke Svetice Centar. No, u ministarstvu kojim sada upravlja Radovan Fuchs demantiraju da su prošle godine kupovali novi namještaj.

"U 2008. godini niti smo naručili niti platili ijedan komad namještaja za potrebe Ministarstva, osim namještaja za potrebe dislociranog prostora Ministarstva u Splitu u vrijednosti od oko 60.000 kuna. Na račun tvrtke Zagreboprema u 2008. isplaćeno je 84.302 kuna za usluge demontaže, prijevoza i montaže namještaja za preseljenja Ministarstva na novu lokaciju", tvrde u MZOŠ-u. Predsjednički kandidat Dragan Primorac također tvrdi kako je njegovo ministarstvo radilo u skladu sa zakonom.

Pročitajte više