Uskokov demantij zapravo je dokaz da je Darko Milinović pod istragom!

DOBRO se Darko Milinović sjetio na konferenciju za novinare povesti svećenika. Njegovoj političkoj karijeri uskoro bi mogla trebati posljednja pomast. A prema načinu na koji je inače samouvjereni i arogantni Milinović drhtao pred novinarima, reklo bi se da je i sam toga svjestan.

Za one kojima je promaklo, ministar zdravstva sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare kako bi osporio navode današnjeg izdanja Večernjeg lista. U tom dnevnom listu objavljen je tekst naslovljen "'Plaću' dobivali i iz crnog fonda HDZ-a" u kojem je Milinović, zajedno s Biancom Matković, prozvan kao jedan od uživaoca u blagodatima prljavog novca kojim se financirao HDZ.

Uskok demantira samo da su razgovarali s novinarkom

"Riječ je o podvalama i sitnim igrama", kaže Milinović, koji je uvjeren da mu podmeću baš zato što nije povezan s aferama! On, kaže, za crne fondove ne zna, a da išta zna (pa makar i da je Sanader ukrao samo sto kuna) to bi i prijavio. Povodom navedenog teksta oglasio se i Uskok, ali njihovo priopćenje je sve samo ne demantij. Zapravo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala demantirao je samo jednu stvar. Da informacije cure iz njihovih redova.

Sljedeće rečenice jedini su dio Uskokovog priopćenja u kojima se nešto demantira: "Nadalje, autorica teksta navodi da je postojanje paralelnog sustava potvrđeno od više potpuno neovisnih izvora. Tako se u tekstu navodi:  'Za tu priču doznali smo od upućenih osoba u USKOK-u, iz policijskih krugova te iz kruga bliskog stranci na vlasti'(18. 11. 2010.). Tvrdnja autorice u odnosu na USKOK nije točna budući da nitko iz USKOK-a niti s autoricom teksta, a niti s bilo kojom drugom osobom, nije razgovarao o naprijed navedenom. Stoga smatramo nedopustivim da se u tekstu tvrdi kako se za priču doznalo od upućenih osoba u USKOK-u".

Što su to Milinoviću pričali u Uskoku?

S obzirom da su se u Uskoku potrudili sastaviti i poslati reagiranje, odnosno demantirati curenje informacija iz svog ureda čime se, kako kažu, stvara pogrešan dojam o Uskoku koji šteti njihovom ugledu, ali i istragama koje provode, logično bi bilo da će u njemu demantirati sve navode iz spomenutog teksta koji zaslužuju da budu demantirani. Uskok je, ponovimo to još jednom, demantirao samo navod da je informacija kako su Milinović i Matković primali novac iz crnih fondova procurila iz njihovog ureda, ali ne i samu informaciju.

Drug Milinović, doduše, očito u Uskoku ima bolje izvore od onih službenih. Pa se na pressici pred novinarima pohvalio kako je on zvao u Uskok i oni su mu rekli da nije pod istragom (?!). Tako nešto, podrazumijeva se, u pravnoj državi ne bi trebalo biti moguće pa smo u Uskoku pokušali potražiti i objašnjenje, ali glasnogovornika Vuka Đuričića do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti na telefon. A i sam se Milinović kasnije ispravio pa je kazao da se krivo izrazio i da mu zapravo nisu rekli da nije pod istragom nego da su mu rekli kako su objavili demantij. U kojem se ne demantira da je Milinović pod istragom.

Za kraj, spomenimo još i sasvim zgodan tajming u kojem se popularni Dado našao do grla u demantiranju navodne povezanosti s korupcijskim aferama Sanadera i HDZ-a. Svi HDZ-ovci koji su dosad padali u ruke istražiteljima, odreda su bili u nemilosti stranke. "Prodani u Egipat od strane svoje braće". Na krivoj nozi s Jadrankom Kosor i/ili Vladimirom Šeksom. Milinović je sve donedavno slovio za Kosoričinu desnu ruku. A onda je u intervjuu koji je dao za Globus istaknuo svoju kandidaturu za budućeg šefa HDZ-a. Odnosno dao javnosti do znanja da mu je plan smijeniti Kosoricu. Samo koji dan kasnije, mora se braniti od Uskoka.

Pročitajte više