USKOK-u prijavljeni policajaci koji su naplatili kaznu za prebrzu vožnju, a novac zadržali za sebe

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL, Hrvoje Jelavic/PIXSELL (Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta)

POLICIJA je podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice policijskih službenika za koje se sumnja da su zlorabili položaj i ovlasti te da su novac od kazne za prometni prekršaj na crikveničkom području zadržali za sebe, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Protiv dvojice osumnjičenika, 41-godišnjaka i 48-godišnjaka, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) te su predani pritvorskom nadzorniku. 

Oba policijska službenika udaljena su iz službe.

Naplatili kaznu, a novac zadržali za sebe

Sumnja se da su kao policijski službenici tijekom obavljanja poslova nadzora i upravljanja prometa na cestama u studenom prošle godine na crikveničkom području zaustavili osobno vozilo, čiji je vozač prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja.

Vozaču su na mjestu počinjenja prekršaja naplatili polovicu izrečene novčane kazne, odnosno 500 kuna, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su novac zadržali za sebe te da vozaču nisu izdali odgovarajuću potvrdu, niti prekršaj evidentirali u propisanim evidencijama, naveli su iz policije. 

Pročitajte više