Uskoro manje gužve na Lučkom: Postaja Demerje se sprema za "brzi ENC"

NAPLATNA postaja Demerje uskoro bi trebala biti puštena u promet čime će se smanjiti gužve koje svake godine nastaju na naplatnim kućicama u Lučkom.

Iz tvrtke Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) doznaje se da će u promet uskoro biti puštena modernizirana naplatna postaja u Lučkom koja će zajedno s Demerjem činiti cjelinu sa ciljem lakše i brže naplate cestarine te posljedičnog bržeg protoka vozila i smanjenja gužvi u jeku ljetne sezone.

Postaja Demerje udaljena je oko tri kilometra od postaje Lučko u smjeru Karlovca. Bit će namijenjena isključivo bezgotovinskom plaćanju cestarine, dok će se gotovinsko plaćanje i dalje obavljati na Lučkom. Pri tom treba napomenuti kako će vozila oslobođena naplate cestarine i dalje koristiti naplatnu postaju Lučko.

Postaja će imati deset naplatnih staza od kojih će dvije biti namijenjene "brzoj ENC" usluzi kojom je predviđeno kretanje vozila maksimalnom brzinom od 40 km/h.

Preostalih osam staza bit će rezervirano za "stani i kreni ENC" naplatu te za kartično plaćanje uključujući plaćanje smart karticom. Prilaz postaji Demerje bit će moguć preko dva prometna traka od kojih će lijevi voditi na brze staze ENC-a dok se desni prilaz proširuje na spomenutih osam staza.

R.I.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više