Uskoro se otvara novi parking u Rijeci. Imat će 600 parkirnih mjesta

Foto: PIXSELL/Goran Kovacic

Dugo očekivanih 600 novih parkirnih mjesta na Delti uskoro će biti dostupno Riječanima i njihovim gostima. Radovi se ubrzano privode kraju.

"Krov je zamijenjen, salonitke su zbrinute, rasvjeta će biti gotova nova do kraja ovog tjedna, ide se na čišćenje dijela asfalta unutar samog prostora i to bi trebalo bit gotovo do kraja ovog tjedna. Slijedeći tjedan bi počelo asfaltiranje, iscrtavanje parkirnih mjesta, montiranje rampi", rekao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa za Kanal Ri.

600 parkirnih mjesta od čega 120 mjesta za stanare

Prema najavama ovo će parkiralište primiti prve korisnike najkasnije do 10. lipnja. Cijeli je projekt pokrenut od strane Lučke uprave kako bi se doskočilo problemu manjka parkirališnih mjesta u gradu. Investiciji je teška milijun i pol eura, a riječ je o zajedničkom projektu Rijeka plusa i Luke Rijeka.

"600 parkirnih mjesta, 30 mjesta za osobe s invaliditetom, 2 elektropunionice i ono što je možda najvažnije 120 parkirnih mjesta za rezidente odnosno za stanare sa prebivalištem na ovom području", kazala je voditeljica Odjela za odnose s javnošću Rijeka plusa Dragana Šmitran Babić.

Parkiralište će raditi 24 sata i bit će opremljeno najsuvremenijom LPR opremom.

Pročitajte više