USPJEŠAN KONCERT ANSAMBLA LADO U BEČU

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado održao je u utorak navečer u prepunoj svečanoj dvorani Visoke škole u 12. bečkom okrugu uspješni koncert.

Nastupivši u izvornim hrvatskim nošnjama izveo je splet hrvatskih narodnih pjesama i plesova i dvije gradišćanske pjesme, oduševivši publiku koja ga je nagradila dugotrajnim pljeskom. Bila je to večer plesa i pjesama - deset koreografija s programom iz četiri hrvatska područja - panonskog, dinarskog, jadranskog i alpskog.

Koncert je održan u organizaciji Austrijsko-hrvatskog društva u Beču, Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Austriji.

Ansambl Lado održat će u srijedu navečer vokalno-instrumentalni koncert u katedrali sv. Stjepana. Taj koncert održat će se u suradnji s Gradišćansko-hrvatskim centrom u Beču u povodu proslave Marijanske godine, 70. obljetnice Gradišćansko-hrvatske pastve u Beču i 10. obljetnice Gradišćansko-hrvatskog centra.

Koncertu će prethoditi veliko hrvatsko hodočašće u bečkoj katedrali sv. Stjepana, koje će predvoditi bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenborn.

(Hina) xspđ ysd

Pročitajte više