Uspješan koncert Zagrebačke filharmonije u Beču

ZAGREBAČKA filharmonija pod ravnanjem francuskog dirigenta Paticka Fournilliera te solistima austrijskim pijanistom Gottliebom Wallischom i hrvatskim orguljašem Mariom Penzarom u utorak je nastupila pred punim bečkim Konzerthausom i zadovoljila ukuse tamošnje zahtjevne publike.

Na rasporedu bečkoga koncerta Zagrebačke filharmonije bila je uvertira iz fantazije "Romeo i Julija" P. I. Čajkovskog, Prvi koncert za glasovir i orkestar u h-molu Op. 22 Božidara Kunca i Treća simfonija u c-molu s orguljama Camillea Saint-Saensa.

Bečka je publika Zagrebačku filharmoniju nagradila dugotrajnim pljeskom, a orkestar ju je obradovao dodatkom - dvama Brahmsovim mađarskim plesovima.

Nakon koncerta, na prigodnom domjenku u Akademskoj gimnaziji u Beču otvorena je izložba fotografija o Zagrebačkoj filharmoniji. "Već drugu godinu za redom Zagrebačka filharmonija dokazala je svoje veličanstveno umijeće u jednom od vodećih hramova bečke klasične glazbe. Imali smo prigodu uvjeriti se kako velika glazbena umjetnost čini jednu od najljepših poveznica između naroda i kultura u prošlosti i budućnosti, duha i osjećaja, pogotovo u kulturnim vezama Beča i Zagreba, Austrije i Hrvatske", rekao je tom prigodom hrvatski veleposlanik u Austriji Dražen Vukov-Colić.



Pročitajte više