Uspješno razdvojene sijamske blizanke iz Bangladeša napustile australsku bolnicu

TRISHNA i Krishna, trogodišnje sijamske blizanke koje su prošloga mjeseca uspješno razdvojene operativnim zahvatom izvedenim u bolnici u australskom gradu Melburnu, danas su izašle iz bolnice i upućene su na kućnu njegu, javlja britanski BBC.

Operacija razdvajanja, obavljena sredinom studenog, trajala je puna 32 sata, a postoperativni oporavak djevojčica teče začuđujućom brzinom i one se osjećaju odlično, izjavili su liječnici, dodajući kako vjeruju da Trishna i Krishna tijekom operacije nisu pretrpjele nikakve ozbiljnije neurološke štete te da će se potpuno oporaviti.

Djevojčice su bile rođene sa sraslim lubanjama i mozgovima, a prije dvije godine su ih u jednom sirotištu u Daki pronašli djelatnici jedne humanitarne organizacije. Djevojčice su potom prebačene u Melburn. Iako su liječnici procijenili da malene imaju jedva 25 posto šanse da prežive operaciju razdvajanja, ona je ipak obavljena, a rezultat operacije iznenadio je i one najpesimističnije. Brigu o djevojčicama preuzela je jedna australska obitelj, a one će uskoro proslaviti treći rođendan, prvi kao odvojene osobe.

Pročitajte više