Usred Splita napadnut osnivač Dnevne doze splitskog nereda, gađali ga kamenjem

Screenshot: Dnevna doza splitskog nereda

NA DANAŠNJOJ dodjeli satirične nagrade "Zlatni kurac" napadnut je jedan od osnivača Facebook stranice i građanske inicijative Dnevna doza splitskog nereda.

Ante Tonković, vlasnik tvrtke Akceleracija poznate po postavljanju oglasnih panoa na rasvjetne stupove i postavljanju kanti u centru grada za mandata gradonačelnika Ive Baldasara, njegova supruga i sin napali su danas na Matejuški Bojana Ivoševića, javlja Splitski Dnevnik.

Upali su na dodjelu nagrade i počeli kamenjem gađati Ivoševića. Trčali su za njim i prijetili mu. Sve je kulminiralo verbalnim sukobom i dolaskom policije.

Dnevna doza splitskog nereda uživo je emitirala cijeli incident.

Na policiji

"Već su ranije prijetili i novinarima i aktivistima. Lovili su me po Matejuški, sreća trenirao sam atletiku", rekao je Ivošević.

Suprugu i sina vlasnika Akceleracije policija je udaljila s Matejuške zajedno s vlasnikom.

Policija je i Ivoševića pozvala na obavijesni razgovor.

Svakodnevni nered

Dnevna doza splitskog nereda svakodnevno, kako joj ime kaže, objavljuje fotografije i komentare iz "najlipšeg grada na svitu", upozoravajući na nered, nekulturu, nepotizam i nezakonje koji su preplavili Split.

Objave, često praćene sarkastičnim komentarima administratora stranice, ukazuju na splitski komunalni nemar, neasfaltirane ceste, sumnjive natječaje, apsurdna infrastrukturna rješenja i bezobrazluk njihovih sugrađana.

Nagradu "Zlatni kurac" dodijelila je Dnevna doza splitskog nereda, a radi se o nagradi troje novinara koji su pomogli u prikazivanju stanja u kojemu se nalazi Split. 

Pročitajte više