Ustrijeljeni pas Bembo koji je djevojčicu ugrizao za glavu, ranije vlasnicu ugrizao za lice

PAS BEMBO koji je 12. kolovoza u dvorištu obiteljske kuće u Zeničkoj ulici u Zagrebu ugrizao dvogodišnju djevojčicu za glavu pa ga je nakon toga ustrijelio 29-godišnji otac djevojčice, nije ugrizao prvi put - sama vlasnica psa, 51-godišnja Jasminka B., priznala je da ju je Bembo ugrizao za lice jednom prilikom kada je oko njega glasnije govorila te gestikulirala rukama.

> U Zagrebu pas ugrizao djevojčicu pa "pokupio" metak iz pištolja njenog oca

Podsjetimo, dvogodišnju Leonu M. je pas ugrizao kad je njena majka, 25-godišnja Nikolina M. došla k susjedi na kavu. Djevojčica se sagnula, a pas ju je uhvatio za kosu i zubima je zaderao po glavi. Prevezena je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Ondje je zbog ugrizne rane u predjelu vlasišta, široke oko šest centimetara, te dviju manjih provela pet dana. Primala je i terapiju antibioticima. Bembo nije bio cijepljen.

"Leona će biti dobro. U ponedjeljak je puštena iz bolnice, za nekoliko dana vadit će joj šavove. Liječnici su nam rekli da je moglo biti puno gore. Što bi bilo da ju je taj pas ugrizao za lice ili joj probio tjeme", rekla je majka djevojčice Večernjem listu i dodala: "Kriva sam što sam uopće taj dan prvi put otišla susjedi na kavu. Nismo bili kod nje ni desetak minuta kad se nesreća dogodila. Maloj je u jednom trenutku ispala duda i sagnula se na travu da je uzme. Odjednom je zaplakala, a ja sam je zgrabila od psa".

Kako nije sama uspjela djevojčici zaustaviti krvarenje, pozvala je taksi i otišla s djetetom u bolnicu te je o svemu obavijestila supruga. Navela je kako nije ni slutila da će on tako reagirati i ubiti psa. Zasmetala joj je, kaže, reakcija susjede koja je poslije nije ni pitala kako je djetetu.

Ocu prijava i kazna, vlasnici ništa

Šokirani otac djevojčice, 29-godišnji Ivo M., nakon što je u bolnici vidio kćer oblivenu krvlju, vratio se kući, uzeo pištolj kojeg je ilegalno posjedovao i ustrijelio Bemba. Rekao je kako mu je danas žao zbog te burne reakcije, jer i sam ima psa, ali kako mu je u tom trenutku na pameti bila jedino njegova ozlijeđena kći.

Zbog narušavanja javnog reda i mira te ilegalnog posjedovanja Ivo M. je zaradio prekršajnu prijavu, proveo je 48 sati u pritvoru i dobio je kaznu od 12.000 kuna. Zanimljivo je da vlasnica psa, koja ga je bez upozorenja pustila kraj djevojčice usprkos tome što je Bembo ranije čak i nju samu ugrizao, nije dobila prijavu zbog držanja opasne životinje bez nadzora.

Pročitajte više