Ušutkivanje kritičara: Obama na Ground Zerou podsjetio zašto su likvidirali Bin Ladena

PREDSJEDNIK Barack Obama stigao je u četvrtak u New York kako bi na mjestu palih Twinsa srušenih u al-Qaidinom terorističkom napadu 11. rujna 2001. odao počast svim žrtvama terorističkog čina. To je prvi njegov posjet Twinsima od kada je postao predsjednik.

Američki predsjednik položio je cvijeće pred stablom koje je jedino preživjelo teroristički napad, i koje je zbog toga dobilo naziv "Survivor Tree", a zatim je zagrlio 14-godišnju Payton Hall, kojoj je 11. rujna na tom mjestu poginuo otac.

Obama će se nakon obilaska palih Blizanaca sastao sa 60 ljudi, članova obitelji gotovo 3000 ljudi poginulih u napadu, kao i s nekim vatrogascima i policajcima koji su među prvima pohrlili u pomoć nakon što se zrakoplov kobnog dana zabio u nebodere Svjetskog trgovačkog centra na Manhattanu.

Već oko 9 sati ujutro, četiri sata prije no što će Obama posjetiti mjesto koje je nakon napada dobilo naziv Ground Zero, to je područje vrvjelo od policije, turista i Obaminih pristaša koji su skandirali njegovo ime i mahali američkim zastavama.

Američkom predsjedniku Baracku Obami nakon likvidacije Osame popularnost je neviđeno porasla te se američka akcija rješavanja državnog neprijatelja broj jedan ubrzo počela promatrati kao nova Obamina izborna platforma.

Pomutnju unose sve raširenije rasprave o tome je li Osama trebao biti pogubljen, ili mu je trebalo biti omogućeno pravo na suđenje. Kritike stižu nakon što se doznalo da je laž da je Bin Laden bio naoružan u vrijeme upada američkih specijalaca, kao i da je laž da je vlastitu suprugu koristio kao živi štit.

Obamim je posjet danas zato motiviran i time da sve kritičare planirane američke akcije u Pakistanu podsjetio još jednom koliko je nevinih Amerikanaca stradalo kobnog 11. rujna i tako ih pokuša ušutkati.

Pročitajte više