Uvode se covid-potvrde u zdravstvo i socijalu, Aladrović objavio detalje

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

SVE više europskih zemalja odlučuje se na stroge mjere za sve koji ne posjeduju covid-potvrde. Italija je donijela odluku o uvođenju najstrožih mjera na svijetu, a za njom ne zaostaje mnogo ni Slovenija. 

Mnogi se pitaju hoćemo li i mi krenuti stopama mnogih europskih zemalja. Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Dnevniku HRT-a odgovorio je na to pitanje.

"Možemo vidjeti da susjedne zemlje imaju mnogo ekstenzivniju primjenu covid-potvrda od nas. Mi smo se odlučili za uvođenje u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi. Vezano uz sustav socijalne skrbi, covid-potvrde će biti obvezne za sve one koji su zaposlenici u sustavu, bilo privatnom bilo javnom. S druge strane, za određene korisničke skupine, naravno one najmlađe, neće biti obvezne, ali za domove za starije i nemoćne, koji su i najugroženiji i čija je stopa mortaliteta najviša, potvrde će biti obvezne od 1. listopada, odnosno od datuma kada će se uvesti i u zdravstvu. Mi sada pretpostavljamo da će to biti 1. listopada", rekao je ministar Aladrović.

Pročitajte više