uvrštenje zagrebačkoga nadbiskupa u kardinalski zbor i domovinska proslava - raspored

Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću objavio je raspored događaja u prigodi uvrštavanja zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića u Zbor kardinala Svete Rimske Crkve te program domovinske proslave imenovanja zagrebačkog nadbiskupa kardinalom. L

Redoviti javni konzistorij za kreiranje 30 novih kardinala održat će papa Ivan Pavao II. 21. listopada, u 10,30 sati, na Trgu sv. Petra u Rimu, a od 16,30 do 18,30 sati bit će uobičajene "visite di cortesia", na kojima će se pojedinačno čestitati novim kardinalima.

Papa će 22. listopada, u 10,30 sati, na Trgu sv. Petra u zajedništvu s novim kardinalima i nazočnim biskupima predvoditi svečanu euharistiju tijekom koje će im predati prsten - znak kardinalske časti.

Sveti Otac primit će 23. listopada, u 10,30 sati, u dvorani Pavla VI. u zajedničku audijenciju nove kardinale s vjernicima hodočasnicima iz njihovih zemalja.

Domovinska proslava imenovanja zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića kardinalom počinje 24. listopada, u 18 sati, svečanom akademijom u zagrebačkoj katedrali. Poslije akademije bit će primanje za visoke crkvene, državne, društvene i kulturne predstavnike u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu.

U zagrebačkoj katedrali 25. listopada, u 10 sati, slavit će se svečana euharistija koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić.

Pročitajte više